• Veiligheid / vergunningen

    Hieronder kan u meer informatie vinden over veiligheid en vergunningen. Heeft u nou vragen?

Ontruimingsplattegronden

Duidelijkheid en informatie over de vluchtwegen in uw gebouw is van groot belang. Het doel van een ontruimingsplattegrond is om uw medewerkers en bezoekers te informeren hoe ze het gebouw in geval van nood moeten verlaten. De ontruimingsplattegronden zijn nauw verbonden aan het bedrijfsnoodplan van een gebouw en zijn meestal vereist. Na een inventarisatie door het gebouw worden de tekeningen met zorg voor u vervaardigd volgens de NEN-1414 norm.

Een ontruimingsplattegrond moet aan heel wat eisen voldoen. Daarom is het verstandig om deze te laten maken door een specialist. Zo weet je dat je de beschikking krijgt over een plattegrond die in alle opzichten wordt goedgekeurd. Wanneer plattegronden niet aan wettelijke eisen voldoen, ben je in overtreding. Dit kan grote gevolgen hebben wanneer er een calamiteit uitbreekt. Je wilt dingen natuurlijk goed geregeld hebben in het bedrijf.

De eisen voor een ontruimingsplattegrond zijn onder andere vastgelegd in het NEN 1414 besluit. Het grote probleem met het zelf maken van een plattegrond is dat dit in eerste instantie verraderlijk eenvoudig lijkt. De eisen zijn echter heel erg streng. Zo ben je onder andere wettelijk verplicht om gebruik te maken van exact voorgeschreven kleurcodes. Zelfs bij de kleinste afwijking voldoe je al niet meer aan de wettelijke plicht. Neem daarom geen risico en laat je plattegrond maken door een expert.